Zacieranie słodów bez większych szaleństw 60 minut w temperaturze 66- 68 stopni.
Wysładzanie jak to przy żytnich... ponad 2 h. Masakra...
Jak na amerykańca przystało będzie i goryczkowo, i cytrusowo :)
Brzeczka co jakiś czas pięknie się zieleniła. Zapachy też były z najwyższej półki.
15,3 Brix, czyli 14.7 Blg taki efekt końcowy warzenia.
"Lekkie" napowietrzenie żytniego błotka :)
Tym razem w akcji suchary US-05.
Fermentacja żytniej AIPY przebiegała wyjątkowo burzliwie.
Dwa razy po 50 g chmielu na cichą, żeby było jeszcze bardziej cytrusowo.
Najpiękniejszy widok na świecie :p\
Efekt końcowy cieszy oko :)
Pierwsza warka zabutelkowana prezentem od żony, czyli kapslami z własnym logo :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz